Οι επενδυτές έχουν περιορίσει σημαντικά τις τοποθετήσεις τους στις αγορές καθώς αναμένουν τις εξελίξεις από το σημερινό Eurogroup.

Χθες, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Schaeuble έμεινε και πάλι αμετακίνητος στις απόψεις του, ενώ δήλωσε ότι στο σημερινό Eurogroup, δε θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Από την άλλη, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι θα διαπραγματευτεί ένα δάνειο-γέφυρα και όχι επέκταση του προγράμματος διάσωσης. Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια συνεδρίαση για γερά νεύρα, καθώς μέχρι να συνεδριάσει το Eurogroup, θα υπάρξουν αρκετές δηλώσεις οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν σημαντική αύξηση της μεταβλητότητας.

  • Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi, δήλωσε στον Ομπάμα ότι χρειάζεται αύξηση της στρατιωτικής, οικονομικής, ενεργειακής και περιβαλλοντικής συνεργασίας μεταξύ Κίνας-ΗΠΑ.
  • Το πετρέλαιο εξακολουθεί να παραμένει πάνω από τα $50,00 με τις διακυμάνσεις να είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
  • Τη χρυσή τομή φαίνεται να βρίσκουν οι ηγέτες στο Μινσκ, σχετικά με τη Ρωσο-ουκρανική κρίση.
  • Ανώτατο στέλεχος της κεντρικής τράπεζας του Καναδά, εμφανιστηκε θετικό σε μια πιθανή μείωση των επιτοκίων εάν η ανάπτυξη επιβραδυνθεί περαιτέρω.
  • Το Eurogroup είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 (#EPH5) – ‘Ανοιγμα: 2.043 Υψηλό: 2.066 Χαμηλό: 2.040 Κλείσιμο: 2.062

Ο αμερικανικός δείκτης σημείωσε μια έντονα ανοδική συνεδρίαση με αποτέλεσμα να βρεθεί στη δοκιμασία της αντίστασης στις 2.065 μονάδες και να επιδιώκει μια ανοδική διάσπαση προκειμένου να κινηθεί αρχικά προς τις 2.090 μονάδες και στη συνέχεια πάνω από τις 2.100. Βραχυπρόθεσμα δεν αποκλείουμε και νέες πιέσεις προς τις 2.045 μονάδες. οι τεχνικές ενδείξεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και δεδομένου ότι έχουμε πλάγια τάση, θα ακολουθήσουμε τις ενδείξεις. Από την άλλη, ο VIX έχει αρχίσει να διαμορφώνει μια τεχνική εικόνα η οποία οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα, γεγονός που είναι θετικό για το επενδυτικό συναίσθημα.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

2.050                   2.065
2.042                   2.072
2.035                   2.080
2.028                   2.090

Facebook Comments