Έκτακτο Eurogroup στις 20:00

3 λεπτά ανάγνωση
30 Ιουνίου 2015

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη, στις 20:00 ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισεμπλουμ.

«Το έκτακτο Eurogroup θα εξετάσει το επίσημο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο ελήφθη σήμερα το απόγευμα» αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτημα διετής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

«Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.