Ομπάμα: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ

2 λεπτά ανάγνωση
30 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην οποία τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να βρει το μονοπάτι της ανάπτυξης και να παραμείνει στην ευρωζώνη».

«Η Ελλάδα είναι το πρωταρχικό θέμα που απασχολεί την Ευρώπη», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΑ και πρόσθεσε: «Μας απασχολεί, παρακολουθούμε την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά δεν χρειάζεται υπεραντίδραση».

Ακόμα, σημείωσε ότι «η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τον λαό των ΗΠΑ, ωστόσο πρόκειται για μια επώδυνη κατάσταση για τους πολίτες της Ελλάδας και μπορεί να αποφέρει μια σημαντική επίδραση στους ρυθμούς της ανάπτυξης στην Eυρώπη».

Τέλος, ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι «η Ελλάδα πρέπει να βρει το μονοπάτι της ανάπτυξης και να παραμείνει στην ευρωζώνη» και πως «η Ελλάδα είναι το πρωταρχικό θέμα που απασχολεί την Ευρώπη».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Νεγρεπόντη – Δελιβάνη: «Μην αντιμετωπίζουμε την δραχμή σαν μπαμπούλα»

Τη θέση ότι η επιστροφή στη δραχμή δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,