Σόιμπλε – Σέλιγκ: Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι ακόμη υπαρκτός

5 λεπτά ανάγνωση
13 Μαρτίου 2015

Aνοιχτό το ενδεχόμενο ενός “ατυχήματος” που θα οδηγούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη άφησαν την Πέμπτη o υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ο αυστριακός ομόλογός του Χανς Γεργκ Σέλινγκ, κλιμακώνοντας τις πιέσεις στην Αθήνα.

“Η Ελλάδα έχει την ευθύνη να βοηθήσει τον εαυτό της… Έχει την ευθύνη, έχει και τη δυνατότητα να αποφασίσει τι θα συμβεί, εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνη, κι επειδή δε γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, δε μπορούμε να το αποκλείσουμε” επισήμανε ο Σόιμπλε σε δηλώσεις του στο αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο ORF.

“Η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα χρήματα εάν τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τους πιστωτές… Η Ευρώπη παραμένει έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, ωστόσο η ίδια πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της. Το πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί με το να κάνεις τους άλλους αποδιοπομπαίους τράγους” δήλωσε δε με νόημα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας εξάλλου σε εκδήλωση στη Βιέννη παρουσία του Αυστριακού ομολόγου του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνιζε νωρίτερα την Πέμπτη πως “προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου με την Ελλάδα, αλλά δεν βοηθάει”.

Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι ακόμη υπαρκτός, αλλά οι συνέπειες μία τέτοιας κίνησης θα ήταν απρόβλεπτες, προειδοποίησε από την πλευρά του ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών στην εκδήλωση στη Βιέννη στην οποία μετέσχε και ο Γερμανός ομόλογός του.

“Από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει να έχεις κοινό νόμισμα, πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη και να ακολουθείς τους κανόνες” υπογράμμισε ο κ. Σέλινγκ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους – Έγκριση για πρόωρη αποπληρωμή €6,94 δισ.

Τα διοικητικά συμβούλια των ESM και EFSF ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή δανείων