Μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες να σεβαστούν τη νωπή λαϊκή εντολή προς την ελληνική κυβέρνηση απέστειλε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και γραμματέα του γαλλικού Κομουνιστικού Κόμματος Πιερ Λοράν, προειδοποιώντας με κίνδυνο πολιτικής αποσταθεροποίησης στην ΕΕ στην αντίθετη περίπτωση.

«Οι ηγέτες της Ευρώπης θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα σεβαστούν τη δημοκρατία, ή αν θα πάρουν το ρίσκο της ανόδου και ακροδεξιών και λαϊκιστικών κομμάτων στην Ευρώπη. Το παράδειγμα της Γαλλίας είναι πολύ σημαντικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πιερ Λοράν.

«Εξαιτίας των δυσκολιών της ΕΕ έχουμε άνοδο της Μαρίν Λεπέν και των ακροδεξιών δυνάμεων… Πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατία αν θέλουμε να στηρίξουμε την Ευρώπη» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός θα είναι ανοιχτή γραμμή με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το χρηματοδοτικό κενό της χώρας καθ όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ είχε και πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο (απόντος του Γιάνη Βαρουφάκη που βρίσκεται σε συνέδριο στο Κόμο της Ιταλίας).

Κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η χθεσινή (Παρασκευή) αποστροφή του υπουργού από το Κόμο για αναστολή ορισμένων προεκλογικών δεσμεύσεων με στόχο να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους, δεν είναι εκτός κυβερνητικής γραμμής καθώς δεν θα μπορούσε να κατατεθεί τόσο μεγάλος όγκος νομοσχεδίων μαζεμένος. «Το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και ανθρωπιστική κρίση έχουν πάρει ήδη το δρόμο τους και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης» συνεχίζεται διευκρίνιζαν. 

Facebook Comments