Η κυβέρνηση της Γαλλίας αναθεώρησε επί τα χείρω την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη το 2019, στο 1,7% του ΑΕΠ έναντι 1,9% ως τώρα, δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ στη Journal du Dimanche, τονίζοντας παράλληλα ότι η εφαρμογή των σχεδίων της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την περιστολή των κρατικών δαπανών θα συνεχιστεί.

«Η εκτίμηση για την ανάπτυξη πάνω στην οποία καταρτίζουμε τον προϋπολογισμό (του 2019) είναι 1,7%» του ΑΕΠ, ανέφερε ο Φιλίπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Η κυβέρνηση Μακρόν προέβλεπε μέχρις εδώ ανάπτυξη 1,9%, ελαφρά μειωμένη από την ανάπτυξη 2,0% της γαλλικής οικονομίας που υπολόγιζε για φέτος.

Αλλά αμφότερες οι προβλέψεις αυτές φάνταζαν υπερβολικά αισιόδοξες, καθώς μια σειρά στοιχείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπέδειξε ότι ο ρυθμός επέκτασης της γαλλικής οικονομίας θα είναι χαμηλότερος από αυτόν που προέβλεπε το Παρίσι τόσο στον υπό εκτέλεση όσο και στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό.

«Οι προβλέψεις είναι σημαντικές, αλλά αυτό που μετράει είναι η πολιτική που εφαρμόζεται. Συνεχίζουμε την πορεία μας, κρατάμε τον ρυθμό», ανέφερε ο Φιλίπ.

Facebook Comments