Με 194  ψήφους “υπέρ”, 33 “κατά” και 4 “παρών” έγινε νόμος του κράτους το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας που αντικαθιστά το “νόμο Κατσέλη”. Από την ονομαστική απουσίαζαν αρκετοί βουλευτές, ενώ όλα τα άρθρα της τροπολογίας ψήφισαν 231 βουλευτές.

Υπέρ της νέας ρύθμισης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων, ενώ κατά τάχθηκαν οι βουλευτές της ΔΗΣΥ και της ΧΑ. “Παρών” ψήφισε το ΚΚΕ.

Νωρίτερα:

Για τις 12:30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη ρύθμιση που αφορά στην προστασία της α΄ κατοικίας, η οποία θα αποτελέσει το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, μετά τη λήξη της ισχύος του.

Χθες η κυβέρνηση προχώρησε σε δύο αλλαγές στη σχετική τροπολογία, ικανοποιώντας έτσι τις αυστηρές παρατηρήσεις των θεσμών και με σκοπό να αρθεί το αδιέξοδο που είχε καταγραφεί εξαιτίας των χειρισμών και των επιλογών του οικονομικού επιτελείου.

Οι αλλαγές αυστηροποιούν αφενός τους όρους για τα ενυπόθηκα –με υποθήκη πρώτης κατοικίας- επιχειρηματικά δάνεια και αφετέρου οι διαδικασίες αποτίμησης που είναι  σχετικές με την εμπορική αξία του ακινήτου

Facebook Comments