Ν. Κεραμέως: Πρόθεση της κυβέρνησης η επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Κράτους – Εκκλησίας

3 λεπτά ανάγνωση
17 Ιουλίου 2019

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και της νέας υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας καλωσόρισε τη νέα υπουργό, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ενώ επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας – Πολιτείας.

Εν συνεχεία, η κ. Κεραμέως ανέφερε πως «υπάρχει κάθε καλή θέληση από πλευρά Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης». Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας – Εκκλησίας πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους».

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συμπλήρωσε πως «η Επιτροπή Διαλόγου είχε ασχοληθεί με επιτυχία στο παρελθόν με τα εν λόγω ζητήματα και πρέπει να την ενεργοποιήσουμε πάλι κι αν χρειαστεί να τη συμπληρώσουμε, γιατί η επιτροπή προλαβαίνει πολλά πράγματα τα οποία πολλές φορές είναι απλά».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.