Πρόστιμο $572 εκατ. στην Johnson & Johnson

3 λεπτά ανάγνωση
27 Αυγούστου 2019

Ένας δικαστής της Οκλαχόμα απεφάνθη πως η φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson ευθύνεται για την πυροδότηση της κρίσης των οπιούχων που μαστίζει την Πολιτεία αυτή, καθώς η εταιρεία με παραπλανητικές πρακτικές μάρκετινγκ διαφήμιζε αναλγητικά, υποχρεώνοντας την εταιρεία να πληρώσει 572 εκατομμύρια δολάρια προς ζημιές στην Πολιτεία της Οκλαχόμα.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη φαρμακοβιομηχανίας στις ΗΠΑ για την κρίση οπιούχων με δεκάδες χιλιάδες θανάτους έπειτα από υπερβολική δόση αναλγητικών

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.

«Η κρίση των οπιούχων είναι ένας άμεσος κίνδυνος και απειλή για τους κατοίκους της Οκλαχόμα και πρέπει να περιοριστεί άμεσα » δήλωσε ο δικαστής Θαντ Μπάλκμαν κατά την ανακοίνωση της απόφασης, έπειτα από δύο μήνες δίκης.

Ο δικαστής δήλωσε ότι το εργαστήριο Janssen της Johnson & Johnson υιοθέτησε πρακτικές «παραπλανητικού μάρκετινγκ και προώθησης οπιοειδών», προκαλώντας μια κρίση εξάρτησης από αυτά τα φάρμακα, θανάτους από υπερβολική δόση και αύξηση του κόστους των φαρμάκων, καθώς και αύξηση στερητικού συνδρόμου από οπιοειδή νεογνών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας!

Το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό διαφθοράς. Είναι χαρακτηριστικό

Με ένα κλικ το πρόστιμο: Η εφορία «τρέχει» τις καθυστερήσεις

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον

TikTok: Καταδικάσθηκε για ανικανότητα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών σε πρόστιμο €530 εκατ.

Ανίκανο να εγγυηθεί ότι τα προσωπικά δεδομένα των ευρωπαίων χρηστών του προστατεύονται