Τι σχέση έχει ο Ανδρέας του ‘89 με τον Μίμη του ‘19 και το σκάνδαλο Novartis με τη σκευωρία
Οι 6 διαρροές ΝΔ/ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη σκευωρία στην υπόθεση Novartis επιβεβαιώνουν τη μάχη
Οι 6 διαρροές ΝΔ/ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη σκευωρία στην υπόθεση Novartis επιβεβαιώνουν τη μάχη
Οι 6 διαρροές ΝΔ/ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη σκευωρία στην υπόθεση Novartis επιβεβαιώνουν τη μάχη που δίνεται στο παρασκήνιο, προκειμένου να μη διερευνηθεί μέχρι τέλους αυτή η σκοτεινή υπόθεση.
Στη μάχη αυτή, μάλιστα, επιστρατεύονται διαφορά αστεία πολιτικά επιχειρήματα, εν είδει προπαγάνδας, για να δοθεί το μήνυμα ότι η ενασχόληση με το θέμα δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο παρά κυνήγι μαγισσών.
Ένα επιχείρημα που ακούγεται συχνά -πυκνά είναι ότι δεν πρέπει να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή κι ότι δε νοείται να ασχολούμαστε με το παρελθόν, άρα «και ας παν’ στην ευχή τα παλιά», όπως λέει και το τραγούδι, για να μη ζήσουμε ένα νέο ‘89! Το επιχείρημα πρωτακούστηκε όταν ακόμη ήταν στο «κάδρο» της υπόθεσης ο Αλέξης Τσίπρας και επιχειρούσε να παρουσιάσει τον Αλέξη ως νέο Ανδρέα, που θα… δικαιωθεί μέσω της παραπομπής του σε Ειδικό Δικαστήριο, χωρίς επαρκή στοιχεία. Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι δε στέλνει τους πολιτικούς του αντιπάλους στα δικαστήρια, το σενάριο της ταύτισης του Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου εγκαταλείφθηκε και τώρα εξυφαίνεται ένα νέο, πιο προχωρημένο: η ταύτιση του Ανδρέα (Παπανδρέου)με τον Μίμη (Παπαγγελόπουλο). Ρεβανσισμός τότε, ρεβανσισμός και τώρα, λένε οι εμπνευστές του σεναρίου και προβλέπουν την επανάληψη του 1989 το 2019. Τριάντα χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται σα φάρσα με το Μίμη στο ρόλο του Ανδρέα! Και το λένε στα σοβαρά…
Άλλο «επιχείρημα» που λέγεται εν είδει προπαγάνδας είναι ότι δήθεν ο λαός αδιαφορεί για το αντικείμενο της προανακριτικής, δηλαδή για τη σκευωρία στην υπόθεση Novartis και ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για το σκάνδαλο Novartis. Εδώ έχουμε σωρευτικά πολλά ψέματα μαζί: πρώτον, υπονοείται ότι όσοι θέλουν να διερευνήσουν τη σκευωρία δήθεν αδιαφορούν για το σκάνδαλο, ενώ όσοι δε θέλουν να τη διερευνήσουν, δήθεν ενδιαφέρονται για το σκάνδαλο. Μεγάλο ψέμα. Γιατί, όπως προκύπτει, αυτοί που μιλούσαν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους δεν το διερεύνησαν ποτέ, αλλά απλώς έστησαν τη δίωξη των πολιτικών τους αντιπάλων. Κι επίσης, εκείνοι που τώρα έχουν αποφασίσει ότι θα διερευνήσουν τη σκευωρία, ουδέποτε έχουν υπονοήσει ότι παραιτούνται από τη διερεύνηση που πραγματικού σκανδάλου που σε όλο τον κόσμο αφορά κυρίως γιατρούς και όχι πολιτικούς.
Εδώ υπάρχει κι άλλο μεγάλο ψέμα: ότι δήθεν αυτό με το οποίο ασχολείται η Βουλή δεν αφορά καθόλου τους πολίτες, αλλά είναι απλώς ένα πολιτικό καπρίτσιο ρεβανσιστικού χαρακτήρα. Λένε δηλαδή… οι υπερασπιστές του λαού ότι δήθεν ο λαός δεν ενδιαφέρεται αν ένας υπουργός στήνει υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, αν τηλεφωνεί και δίνει οδηγίες ή εντολές σε δικαστές και εισαγγελείς, αλλά ενδιαφέρεται μόνο για το αν το φάρμακο είναι ακριβό. Δεν μας ενδιαφέρει δηλαδή αν έχουμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αλλά μόνο αν έχουμε φτηνά φάρμακα. Λες και το ένα αποκλείει το άλλο…
Θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά ακόμη μέχρι το τέλος της προανακριτικής. Ας συμφωνήσουμε όμως τουλάχιστον στα βασικά: Άλλο Ανδρέας, άλλο Μίμης – άλλο 1989 άλλο 2019 – άλλο σκάνδαλο κι άλλο σκευωρία. Αυτό που ψάχνει η Βουλή είναι τον Μίμη, εν ετει 2019 για σκευωρία. Να δούμε, λοιπόν, τι θα βρει τελικά!
Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr
Facebook Comments