ΣτΕ: Σε πιλοτική δίκη θα κριθούν αναδρομικά, δώρα και επιδόματα

3 λεπτά ανάγνωση
22 Νοεμβρίου 2019

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ξεκαθαρίσει  οριστικά και αμετάκλητα  το τοπίο και το εύρος  για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Οι ανώτατοι δικαστές με την απόφασή τους, που θα λάβουν μετά από τη διεξαγωγή «πιλοτικής « δίκης ,καλούνται να κρίνουν  το σύνολο των ενστάσεων και των προβλημάτων που έχουν ανακύψει τα τελευταία χρόνια με τις περικοπές σε κύριες επικουρικές συντάξεις και τις περικοπές σε δώρα και επιδόματα. Το θέμα εξάλλου, όπως προκύπτει και από τη σχετική αίτηση του ΕΦΚΑ είναι  πολύ σημαντικό και αφορά χιλιάδες συνταξιούχους. Μόνο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως προκύπτει, εκκρεμούν περί τις 6.000 αγωγές.

Σύμφωνα με το In.gr, η Ολομέλεια του ΣτΕ θα συγκληθεί και θα αποφανθεί επί όλων των θεμάτων μετά την προσφυγή του  ΕΦΚΑ  που ζητούσε να κριθεί το ζήτημα από το Ανώτατο Δικαστήριο. Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό  από τριμελή επιτροπή του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην οποία προήδρευσε η Πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και μετείχε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος αλλά και η αντιπρόεδρος Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρειος Πάγος για Τέμπη: «Στη δίκη αυτή δεν αρμόζουν φαινόμενα αγανακτισμένων δήθεν πολιτών»

Ο Άρειος Πάγος καλεί όλους τους παράγοντες της δίκης του δυστυχήματος των

Γ. Φλωρίδης: «Ήρθαν άτομα που δεν είχαν σχέση με τη δίκη – Μιλάμε για δίκη όχι για άλλου τύπου εκδήλωση»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε στην ένταση που επικράτησε κατά την

Σοβαρή καταγγελία για δίκη στα Τέμπη: Κάποιος «πείραζε τις ασφάλειες» είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η καταγγελία που ήρθε στο φως σχετικά με τη