Ανοδική αντίδραση σε ΧΑ & Ευρώπη μετά το χθεσινό sell-off

5 λεπτά ανάγνωση
10 Μαρτίου 2020

Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω ανοδικής αντίδρασης των ευρωπαϊκών αγορών, μετά τη χθεσινή ελεύθερη πτώση και τις μεγάλες απώλειες, τις μεγαλύτερες από την κρίση του 2008 που κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κατά τις τελευταίες τρεις πτωτικές συνεδριάσεις έχει καταγράψει απώλειες 23,03%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:50, διαμορφώνεται στις 624,44 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 5,29%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,29 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 4,43%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 4,02%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ(+13,85%), της Πειραιώς (+13,42%), της ΔΕΗ (+12,70%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+11,63%), της Εθνικής (+10,63%) και της Alpha Bank (+10,50%).

Αντιθέτως μικρή πτώση καταγράφει η μετοχή της Coca Cola HBC(-0,27%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+10,13%) και των Κατασκευών (+8,29%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου(-0,90%) και των Τροφίμων(-0,37%).

Ανοδικά κινούνται 54 μετοχές, 7 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Q&R+19,05% και Τζιρακιάν +15,97%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Space Hellas -7,41% και Flexopack-2,48%.

Άνοδος και στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκτησαν μέρος των χθεσινών απωλειών κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου και οι εκτιμήσεις για περισσότερα μέτρα στήριξης περιόρισαν τις ανησυχίες για το οικονομικό πλήγμα από την επιδημία του κοροναϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 1,6% στις 10:08 ώρα Ελλάδας. Χθες ο δείκτης σημείωσε βουτιά 7%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών πετρελαίου κατέγραψε άνοδο 3,6% καθώς η τιμή του αργού ανέκαμψε από τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων σχεδόν 30 ετών, σημειώνοντας άνοδο 5%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χ.Α.: Ανθεκτικότητα και ισορροπία μετά από μία συνεδρίαση ακραίας μεταβλητότητας

Σε συνεδρίαση ακραίας μεταβλητότητας, το Χρηματιστήριο απορρόφησε τους κραδασμούς από τη βουτιά

Jefferies: Κορυφαίο story η Ελλάδα – Ο κίνδυνος της αναβάθμισης

Από τους πιο σταθερούς και ένθερμους υποστηρικτές της ελληνικής αγοράς παραμένει η

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι