Νέα βουτιά του αργού

2 λεπτά ανάγνωση
27 Απριλίου 2020

Η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού αργού έκανε νέα βουτιά, χάνοντας το 9% και πλέον της αξίας της στην ασιατική αγορά σήμερα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τις δυνατότητες να κρατηθεί στοκ, την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να μειώνει δραστικά τη ζήτηση, παρότι οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες ετοιμάζονται να μειώσουν την παραγωγή τους για να τονώσουν τις αγορές.

Ητιμή του βαρελιού του «light sweet crude» (WTI), είδους αμερικανικού αργού, υποχωρούσε νωρίτερα 9,3%, στα 15,36 δολάρια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία.

Η τιμή του βαρελιού του Brent Βόρειας Θάλασσας, αργού αναφοράς στις διεθνείς αγορές, υποχωρούσε κατά 3,2%, στα 20,75 δολάρια.

Οι τιμές του αργού κατέρρευσαν τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης που οφείλεται στους περιορισμούς των μετακινήσεων απ’ άκρου σ’ άκρο του πλανήτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Βουτιά σε χαμηλά τεσσάρων μηνών μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου πέφτουν τη Δευτέρα σε χαμηλά τεσσάρων μηνών.

Πετρέλαιο: Νέα άνοδος μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν

Νέες ανοδικές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές πετρελαίου.

Πετρέλαιο: Νέα άνοδος μετά τα χαμηλά επτά εβδομάδων – Στο επίκεντρο Ιράν και αποθέματα ΗΠΑ

Οι τιμές του πετρελαίου επέστρεψαν σε ανοδική τροχιά την Τετάρτη.