Νέα βουτιά του αργού

2 λεπτά ανάγνωση
27 Απριλίου 2020

Η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού αργού έκανε νέα βουτιά, χάνοντας το 9% και πλέον της αξίας της στην ασιατική αγορά σήμερα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τις δυνατότητες να κρατηθεί στοκ, την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να μειώνει δραστικά τη ζήτηση, παρότι οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες ετοιμάζονται να μειώσουν την παραγωγή τους για να τονώσουν τις αγορές.

Ητιμή του βαρελιού του «light sweet crude» (WTI), είδους αμερικανικού αργού, υποχωρούσε νωρίτερα 9,3%, στα 15,36 δολάρια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία.

Η τιμή του βαρελιού του Brent Βόρειας Θάλασσας, αργού αναφοράς στις διεθνείς αγορές, υποχωρούσε κατά 3,2%, στα 20,75 δολάρια.

Οι τιμές του αργού κατέρρευσαν τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης που οφείλεται στους περιορισμούς των μετακινήσεων απ’ άκρου σ’ άκρο του πλανήτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Νέα άνοδος μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν την Πέμπτη, καθώς οι ΗΠΑ χτύπησαν ξανά

Φωτιά στις τιμές πετρελαίου βάζει η ένταση ΗΠΑ – Ιράν

Νέο σοκ χτυπά την αγορά πετρελαίου.

Πετρέλαιο: Βουτιά σε χαμηλά τετραμήνου μετά το σήμα προόδου στις συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν

Οι τιμές του πετρελαίου δέχθηκαν νέα πίεση.