KfW: Το γερμανικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 20-25% λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

2 λεπτά ανάγνωση
12 Μαΐου 2020

Το γερμανικό ΑΕΠ πιθανόν μειώθηκε κατά περίπου 20-25% για αρκετές εβδομάδες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, προσθέτοντας ότι η δραστηριότητα πιθανόν έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδό της τον Απρίλιο εάν τελικά αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

Με τη χαλάρωση πολλών περιορισμών, η κατάσταση στην οικονομία αναμένεται, τουλάχιστον εν μέρει, να εξομαλυνθεί έως το καλοκαίρι, ανέφερε η KfW, προσθέτοντας ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πολύ ισχυρή ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο.

Η KfW ανέφερε ότι αναμένει πως η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 6% φέτος πριν αναπτυχθεί κατά 5% την επόμενη χρονιά. Οι προβλέψεις αυτές είναι πολύ κοντά στις εκτιμήσεις που έκανε η γερμανική κυβέρνηση στα τέλη Απριλίου για συρρίκνωση 6,3% φέτος και ανάπτυξη 5,2% την επόμενη χρονιά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Πετράκος: «Ο covid ήταν φτιαχτός, πέθαναν από τα νοσοκομεία, όχι από κορωνοϊό – Φοβάμαι μην αλλοιωθεί η φύση μου»

Ο Γρηγόρης Πετράκος επανήλθε με νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις γύρω από την πανδημία,

«Η εξάπλωση του Καρυστιανισμού»

Ο συνδυασμός ήταν ακαταμάχητος, ευφυέστατος και τρομακτικός. Πρώτον, και πάνω από όλα,

Προμήθειες «επιβίωσης» για 72 ώρες ζητά το «Σχέδιο Ετοιμότητας» της Κομισιόν

Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για πιθανό πόλεμο, κυβερνοεπιθέσεις, πανδημίες και τις