ΕΛΣΤΑΤ: Στο -1,9% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο

2 λεπτά ανάγνωση
10 Σεπτεμβρίου 2020

Στο -1,9% βυθίστηκε τον Αύγουστο ο δείκτης Τιμών Καταναλωτή έναντι μείωσης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2019 με το 2018, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Ο Γενικός ΔΤΚ κατά τον μήνα Αύγουστο 2020, σε  σύγκριση με τον Ιούλιο 2020, παρουσίασε μείωση 0,6% έναντι μείωσης 0,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2019 – Αυγούστου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2018 – Αυγούστου 2019, παρουσίασε μείωση 0,5% έναντι αύξησης 0,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2018 – Αυγούστου 2019 με το δωδεκάμηνο Σεπτεμβρίου 2017 – Αυγούστου 2018.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν: Τί αλλάζει σε πετρέλαιο, χρηματιστήρια και επιτόκια – Το νέο σκηνικό στις αγορές

Ραγδαία μεταστροφή καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ

Ενεργειακό σοκ και ομόλογα: Ο πόλεμος ανεβάζει επιτόκια και πιέζει την οικονομία

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή προκαλεί ήδη ισχυρές αναταράξεις στην

Eurobank: Ισχυρό ξεκίνημα της ελληνικής οικονομίας στο α΄3μηνο

Η ελληνική οικονομία παρουσίασε θετικά αποτελέσματα το πρώτο τρίμηνο του 2026, με