Δεν θα προχωρήσει ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή.

Καθώς, όπως αναφέρει το news247.gr (Βίκυ Σαμαρά), με παρέμβαση Μαξίμου θα ακυρωθεί η σχετική απόφαση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις λόγω και της συγκυρίας, μία εβδομάδα πριν την απόφαση για τη δίκη του νεοναζιστικού μορφώματος.

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν και απόψε, σύμφωνα με πληροφορίες, και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την ακύρωση του διορισμου: Με ανακλητική απόφαση του Προέδρου της Βουλής ή ή νομοθετική ρύθμιση ή με εσπευσμένη αλλαγή του κανονισμού του Κοινοβουλίου μέσω διάσκεψης Προέδρων ή μπορεί και απλά να «παγώσει» η απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη εφημερίδα της Κυβέρνησης, όπου περιλαμβάνεται ο διορισμός η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων ο διορισμός της συζύγου του Νικου Μιχαλολιάκου πραγματοποιείται με βάση τον κανονισμό της Βουλής που σε δύο άρθρα του προβλέπει ότι υφίσταται η δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών ομάδων να ορίζουν μετακλητούς στην Βουλή των Ελλήνων.

Νωρίτερα:

Μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή διορίστηκε η Ελένη Ζαρούλια, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο διορισμός μάλιστα έρχεται λίγες ημέρες πριν από την απόφαση στη δίκη για την εγκληματική δράση στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας από τον πρόεδρο της Βουλής να εξηγήσει την απόφασή του.

«Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας ότι «η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής».

Κύκλοι του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα έλεγαν ότι “αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την απόφαση του δικαστηρίου και αν η Χρυσή Αυγή κριθεί ως εγκληματική οργάνωση, όπως επιθυμούμε όλοι, τότε είναι δεδομένο ότι η απόφαση του διορισμού θα επανεξεταστεί”.

«Πολύ δε περισσότερο, εάν κριθεί ότι οι κατηγορούμενοι χάνουν τα πολιτικά τους δικαιώματα, τότε θα ανακληθεί και η συγκεκριμένη απόφαση αλλά και η απόφαση, σύμφωνα με την οποία στη Χρυσή Αυγή έχουν διατεθεί αποσπασμένοι υπάλληλοι, λόγω του ποσοστού που έλαβε στις πρόσφατες ευρωεκλογές”, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Facebook Comments