Γώγος: Θα έχουμε μέτρα και το 2021

3 λεπτά ανάγνωση
27 Οκτωβρίου 2020

“Τέλη Δεκεμβρίου περιμένουμε τις εγκρίσεις για τα εμβόλια του κορονοϊού”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος υπογράμμισε, τέλη Δεκεμβρίου πιθανότατα θα υπάρχουν οι εγκρίσεις μερικών από τις πλατφόρμες εμβολίων και αρχικά θα γίνουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών ενώ σημείωσε πως θα χρειαστεί τουλάχιστον περίπου ένα χρόνο για να υπάρξει μια συνολική ανοσία. Ωστόσο, ο κ. Γώγος επεσήμανε πως τα μέτρα δημόσιας υγείας θα έχουμε και το 2021, τα οποία, όπως ανέφερε, θα βοηθήσουν και σε άλλα νοσήματα, πχ γρίπη κλπ.

Παράλληλα, ο καθηγητής σημείωσε πως δεν αποκλείεται να δούμε αυτή την βδομάδα πάνω από 1.000 κρούσματα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την πίεση στο σύστημα υγείας, αναφέροντας πως οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές κοντεύουν τους 1.000, ενώ στα Γιάννενα υπάρχει πίεση και στις κλινικές covid (όχι στις μονάδες).

Όπως εξήγησε, όσο χρειάζονται να ανοίγουν κλινικές κορονοϊού πιέζεται το σύστημα στα υπόλοιπα. “Υπάρχει πραγματικά πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί”, είπε χαρακτηριστικά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μητσοτάκης: Fuel Pass, επιδότηση diesel και εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά – Τα 4 μέτρα στήριξης

Δέσμη τεσσάρων στοχευμένων μέτρων οικονομικής στήριξης της κοινωνίας για Απρίλιο και Μάιο,

Σχέδιο μέτρων για την ενέργεια επεξεργάζεται η Ε.Ε. – Στόχος η συγκράτηση των τιμών

Σε αναζήτηση άμεσων λύσεων για την αντιμετώπιση του νέου ενεργειακού σοκ βρίσκεται

Στις Βρυξέλλες ο Κ. Μητσοτάκης με φόντο την ενεργειακή απειλή

Σε κρίσιμη καμπή για την ευρωπαϊκή ενεργειακή και οικονομική ασφάλεια, ο Κυριάκος