Οι λεπτές ισορροπίες του Κυριάκου

4 λεπτά ανάγνωση
11 Νοεμβρίου 2020

Τα γράφω, γιατί γνωρίζω ότι έχουν συζητηθεί στις συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου. Υπάρχουν διαφορετικές εισηγήσεις ως προς το πώς συμπεριφέρονται οι πολίτες στο lockdown, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με το πρώτο. Από την πρωινή κίνηση στους δρόμους έως τη βραδινή κίνηση στα πάρκα και όσους…αθλούνται κατά σύστημα τα βράδια. 

Από τη μια, υπάρχει η γραμμή ότι καλοί οι περιορισμοί, αλλά πρέπει και οι πολίτες να παίρνουν ορισμένες ανάσες, γιατί και ο βαθμός κόπωσης δεν είναι ο ίδιος όπως στο πρώτο lockdown. Από την άλλη, είναι αυτοί που λένε ότι υπάρχουν αρκετοί που κοροϊδεύουν το σύστημα, γιατί έχουν βρεθεί τα παράθυρα ήδη από την προηγούμενη καραντίνα, με αποτέλεσμα να εισηγούνται αυστηροποίηση των μέτρων, με βραδινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, πέρα από την υποχρεωτική αποστολή sms. 

Η απόφαση είναι του κ. Μητσοτάκη και θα την πάρει προς το τέλος της εβδομάδας. Ο ίδιος ξέρει ότι πρέπει να υπάρξει μια χρυσή τομή ανάμεσα στην τήρηση των μέτρων και τις ανάσες κανονικότητας στους πολίτες, σε μια προσπάθεια να μην χαθεί η μπάλα και να μην γυρίσει το lockdown μπούμερανγκ και στην κυβέρνηση και στο σύστημα Υγείας. 

«Κλειδί» θα είναι τα νούμερα. Αν φανεί μια γενική εικόνα συμμόρφωσης και μια πρώτη αποκλιμάκωση της τάσης εξάπλωσης της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης λογικά δεν θα πατήσει το κουμπί. Αν όχι, όμως, τότε όλα είναι ανοιχτά. 

 

 

Ο εξ απορρήτων

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Τσουκαλάς: «Ο Τσίπρας βολεύει το Μαξίμου»

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς καλεσμένος στους «Αταίριαστους» μιλάει για

Νέα σύγκρουση Μαξίμου – ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές: Η ΝΔ μπλοκάρει νέα Εξεταστική και ανεβάζει τους τόνους κατά Ανδρουλάκη

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

Π. Μαρινάκης για κόμμα Καρυστιανού: «Ακούμε συζητήσεις που μας γυρίζουν 200 χρόνια πίσω»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε αιχμηρή επίθεση κατά των σεναρίων δημιουργίας