Υπέρ της διενέργειας των πρόωρων εκλογών το ταχύτερο δυνατό, με δεδομένες τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σημειώνοντας παράλληλα πως Το Ποτάμι δεν πιστεύει ότι είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Διευκρίνισε ότι οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή οι διερευνητικές εντολές και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Στο μεσοδιάστημα, προσέθεσε, η παρούσα Βουλή θα πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να δοθούν κάποιες λύσεις στο μεταναστευτικό ζήτημα και να αντιμετωπισθεί το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι πολίτες.

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως υπάρχουν τόσο σημεία σύγκλισης μεταξύ του Ποταμιού και της Νέας Δημοκρατίας, όμως τόνισε πως συμφωνεί με τον κ. Μεϊμαράκη στην εκτίμηση ότι δεν ήταν αναγκαίο να οδηγηθούμε τόσο γρήγορα σε εκλογές. Εκτίμησε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο της έως ότου να σταθεροποιηθεί η οικονομία, δηλαδή – όπως είπε – είτε έως τα τέλη του έτους είτε έως τις αρχές του 2016.

Παρά την άρνησή του να συνεργαστεί με τη ΝΔ στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, ο αρχηγός του Ποταμιού δήλωσε ξεκάθαρα υπέρ ευρέων πολιτικών συνεργασιών μετά τις εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ακόμα κι αν το ίδιο Το Ποτάμι κέρδιζε αυτοδυναμία δεν θα είχε τη δυνατότητα να λύσει μόνο του όλα τα προβλήματα της χώρας.

«Χρειαζόμαστε μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες, δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα με το 30% ή το 35%», είπε.

Σε ερώτηση αν τέθηκε προς συζήτηση η συνάντηση του κ. Μεϊμαράκης με την Ζωή Κωσταντοπούλου, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ του είπε ότι τη συνάντησε για να σταθμίσει τα περιθώρια για μια κοινοβουλευτική συζήτηση.

Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν παρακολουθεί τις δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής, καθώς δεν πιστεύει ότι πρόκειται πλέον για πολιτικές τοποθετήσεις.

Αύριο Σάββατο, στις 12:00 το μεσημέρι, ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αν και φαντάζει πολύ δύσκολο να μπορέσει η ΝΔ να συγκροτήσει πολυκομματική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.
 

Facebook Comments