Στις «φωνές» των συντηρητικών της ΕΚΤ, οι οποίοι υπό τον φόβο του πληθωρισμού πιέζουν για ταχύτερη απόσυρση των έκτακτων μέτρων, προστέθηκε σήμερα και το ΔΝΤ. Σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα για τα δημοσιονομικά (Fiscal Monitor) κάλεσε τις κυβερνήσεις να αρχίσουν να σχεδιάζουν την επιστροφή σε λιγότερο ελλειμματικούς Προϋπολογισμούς (βιώσιμους).

Τα παραπάνω δεδομένα δεν ευνοούν τις αγορές των ομολόγων, με αποτέλεσμα και σήμερα οι αποδόσεις να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Στην εγχώρια αγορά, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κυμάνθηκε σήμερα στο επίπεδο του 0,87% – 0,90%, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου αυξήθηκε περαιτέρω στο 0,095% από 0,074% και του 15ετούς στο 0.988% από 0,96%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 62 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 18 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,87% έναντι -0,19% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,06%. 

Facebook Comments