Ρευστοποιήσεις στην αγορά ομολόγων

5 λεπτά ανάγνωση
31 Ιανουαρίου 2022

Υποχωρούν οι τιμές των ομολόγων σήμερα. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, κατέδειξαν ότι η οικονομία στην Ευρωζώνη το τελευταίο τρίμηνο του 2021, δεν υπέστη σημαντική ζημιά από την μετάλλαξη «Όμικρον», ωστόσο επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα για την εξέλιξη του πληθωρισμού.

Υπό τις παραπάνω συνθήκες, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, βρέθηκε σήμερα στο «μεταίχμιο» μεταξύ θετικής και αρνητικής απόδοσης.

Πιο αναλυτικά, το ΑΕΠ το τέταρτο τριμήνο του 2021 στην ευρωζώνη, αυξήθηκε με ρυθμό 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σε ετήσια βάση η αύξηση του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο τέταρτο τρίμηνο στο 4,6%. Οι επιδόσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν από τους οικονομικούς αναλυτές ως αρκετά ικανοποιητικές, καθώς οδηγούν σε μία αύξηση του ΑΕΠ κατά 5,2% για το σύνολο της χρονιάς που μας πέρασε, όπερ σημαίνει ότι η εξέλιξη της πανδημίας το 2021 δεν επηρέασε ουσιωδώς την αναπτυξιακή τροχιά της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ωστόσο, μεγάλη επιφυλακτικότητα επικρατεί για την εξέλιξη του πληθωρισμού. Συνακόλουθα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία την Πέμπτη αναμένεται, αφού συνεκτιμήσει όλα τα τελευταία δεδομένα, να δώσει το στίγμα των προβλέψεων της Κεντρικής Τράπεζας.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων, και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) σήμερα καταγράφηκαν συναλλαγές 46 εκατ. ευρώ, οι οποίες στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,86% από 1,88% την Παρασκευή, έναντι -0,002% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να περιοριστεί στο 1,86% από 1,92% όπου βρισκόταν στο κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Ρευστοποιήσεις στην αγορά ομολόγων

1 λεπτό ανάγνωση
18 Ιανουαρίου 2018

Oι πωλητές κυριάρχησαν σήμερα στην δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα να ανακοπεί το τριήμερο ανοδικό ράλι που είχε προηγηθεί.

Ο τζίρος που κατεγράφη στην αγορά ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ και θεωρείται σχετικά μικρός για την εικόνα που είχε παρουσιάσει η ΗΔΑΤ στις συνεδριάσεις Δεκεμβρίου και των πρώτων 10 συνεδριάσεων του 2018.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανήλθε στο 3,76%, το 5ετές ομόλογο είχε απόδοση 2,76% και το 2ετές κρατικό ομόλογο εμφάνισε απόδοση 1,22%. Το spread του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στις 318 μονάδες βάσης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Ρευστοποιήσεις στην αγορά ομολόγων

1 λεπτό ανάγνωση
16 Νοεμβρίου 2017

Ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται από την έναρξη της συνεδρίασης στην εγχώρια πλατφόρμα κρατικών ομολόγων, καθώς οι διαχειριστές ομολόγων σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη που προέκυψαν από την άνοδο των τιμών στις τελευταίες συνεδριάσεις του Νοεμβρίου.

Τo spread του 10ετούς ομολόγου έχει αναρριχηθεί στις 474 μονάδες βάσης από 468 μ.β. της προηγούμενης συνεδρίασης, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,12% από 5,02% της χθεσινής μέρας. Η απόδοση του 5ετούς κρατικού ομολόγου ανέρχεται στο 4,08% και η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,81% από 2,78% της χθεσινής συνεδρίασης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Ρευστοποιήσεις στην αγορά ομολόγων

1 λεπτό ανάγνωση
10 Νοεμβρίου 2017

Ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται στην δευτερογενή αγορά τίτλων, για να κατοχυρωθούν τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των αποδόσεων.

Η τιμή του 2ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στα 102,50 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να κυμαίνεται στο 2,91%. Το 5ετές ομόλογο αποτιμάται στα 101,00 λεπτά με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 4,12%. Το 10ετές ομόλογο έχει τιμή στα 90,80 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 5,12%. Το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο 10ετές γερμανικό ομόλογο) διαπραγματεύεται σήμερα στις 473 μονάδες βάσης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Ρευστοποιήσεις στην αγορά ομολόγων

2 λεπτά ανάγνωση
16 Μαρτίου 2016

Ρευστοποιήσεις ελληνικών ομολόγων κατεγράφησαν σήμερα με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αποδόσεις και να μειωθούν οι τιμές. Το 10ετές ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 66,5 λεπτά του ευρώ από 67,30 λεπτά που είχε διαμορφωθεί την Τρίτη, ενώ η σημερινή απόδοση κυμάνθηκε στο 8,77% από 8,60% την χθεσινή μέρα.

Το 3ετές ομόλογο κατέγραψε σήμερα τιμή στα 87,60 λεπτά του ευρώ από 88,70 λεπτά την Τρίτη, με την απόδοση να ανέρχεται σήμερα στο 9,58% από 9,15% στην συνεδρίαση της Τρίτης.

Το 2ετές ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 92,90 λεπτά του ευρώ από 95,00 λεπτά την Τρίτη με την μέση απόδοση σήμερα να κυμαίνεται στο 9,26% από 7,5% στη χθεσινή μέρα. Το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) διαμορφώθηκε στις 847 μονάδες βάσης από 832 μονάδες βάσης που ήταν το spread στη χθεσινή συνεδρίαση.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου από τον MSCI

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την αναβάθμιση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από

Κλείδωσαν κέρδη στις τράπεζες – Φυσιολογική διόρθωση με υψηλό τζίρο

Με χαμηλότερους τόνους και σαφή διάθεση κατοχύρωσης κερδών κινήθηκε η αγορά της

Ελληνικά ομόλογα: Από το περιθώριο στον πυρήνα της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον ESM

Ο European Stability Mechanism (ESM) τοποθετεί πλέον τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στον