Ευρωζώνη: Εμπορικό έλλειμα-ρεκόρ τον Ιανουάριο

2 λεπτά ανάγνωση
18 Μαρτίου 2022

Το εμπορικό ισοζύγιο της ευρωζώνης διαμορφώθηκε σε έλλειμμα-ρεκόρ τον Ιανουάριο από το πλεόνασμα του προηγουμένου έτους, καθώς το κόστος της εισαγόμενης ενέργειας αυξήθηκε κατακόρυφα, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat.

Το εμπορικό έλλειμμα της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στα 27,2 δισ. Ευρώ τον Ιανουάριο, σε σχέση με το πλεόνασμα των 10,7 δισ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 44,3% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, υψηλότερα από την αύξηση 18,9% των εξαγωγών.

Προσαρμοσμένο για εποχικές μεταβολές, το εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 7,7 δισ. Ευρώ τον Ιανουάριο σε σχέση με το έλλειμμα των 9,7 δισ. Ευρώ τον Δεκέμβριο.

Οι εξαγωγές της ευρωζώνης αυξήθηκαν 3,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 2,3%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat: Στο 5% ο πληθωρισμός τον Μάϊο

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία (flash estimate) της Eurostat, ο πληθωρισμός ανήλθε

Ισπανία: Στο 3,6% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Μάϊο

Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ισπανία, που υπολογίζεται με βάση τα πρότυπα της

Γαλλία: Στο 2,8% ο πληθωρισμός τον Μάϊο

Οι τιμές καταναλωτή στη Γαλλία αυξήθηκαν με ηπιότερο ρυθμό από ό,τι ανέμεναν