Σαπέν: Ο Γιάνης Βαρουφάκης έφθασε τη χώρα του στο χείλος του γκρεμού

3 λεπτά ανάγνωση
26 Αυγούστου 2015

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έφθασε τη χώρα του στο χείλος του γκρεμού, τόνισε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Ο Σαπέν αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup, τόνισε ότι «ευτυχώς, η Γαλλία ήταν εκεί ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει στη ζώνη του ευρώ, που ήταν η μόνη καλή λύση για την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρωζώνη».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Σαββατοκύριακο ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε στη Γαλλία προκειμένου να συμμετάσχει σε μια πολιτική συνάντηση προσωπικοτήτων της αριστερής πτέρυγας των Σοσιαλιστών στην οποία ανήκει και ο Σαπέν.

Εκεί έριξε ευθείες βολές δημοσίως για τον ρόλο του Παρισιού στις διαπραγματεύσεις του τρίτου προγράμματος διάσωσης ενώ τόνισε πως στις διμερείς συνομιλίες που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν και Εμανουέλ Μακρόν «είχαμε συμφωνήσει σχεδόν σε όλα αλλά αυτή η συμφωνία εξατμίστηκε» στο Eurogroup.

«Θαυμάζω πολύ τη Γαλλία, όμως υπήρξα μάρτυρας της ανικανότητάς της», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.