Pulse: Στο 8,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος ο Κ. Μητσοτάκης, εκλογές το 2023

4 λεπτά ανάγνωση
12 Μαΐου 2022
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Σταθερό προβάδισμα 8,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.




 

Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων μεγαλώνει σημαντικά στην παράσταση νίκης, που η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (55%) βλέπει επικράτηση της ΝΔ, ενώ μόλις το 24% νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης, εκλογές το 2023

Το 39% των ερωτηθέντων ψήφισε ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο «κανένας από τους δύο» με ποσοστό 32% και τρίτος βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με 26%.

Παράλληλα, στους συμμετέχοντες τέθηκε το ερώτημα για το χρονικό πλαίσιο που θα πρέπει να διεξαχθεί η επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

 

Το 46% απάντησε το 2023, το 41% υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνουν φέτος, ενώ ένα ποσοστό 13% απαντά «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Πηγή: Skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στ. Κασσελάκης για Τσίπρα: «Βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη τα όσα είπε για τις κλειστές τράπεζες»

Η τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα αναδεικνύει

Κ. Νοτοπούλου: «Η οικογένεια Μητσοτάκη καταγράφει ένα αιώνα μπλεγμένη σε ρουσφέτια»

Η τοποθέτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου κινείται σε μια γνώριμη ρητορική υπερβολής και

Κ. Μητσοτάκης: Θεσμική αντεπίθεση με φόντο τον ΟΠΕΚΕΠΕ και σχέδιο για νέο πολιτικό μοντέλο

Σε μια πολιτική κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ανοίξει