Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Θέμη Χειμάρα και τις εταιρείες του

2 λεπτά ανάγνωση
9 Ιανουαρίου 2023

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μαριδάκης, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις που έχει συνάψει ο παραιτηθείς πρώην βουλευτής της ΝΔ Θέμης Χειμάρας για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία καθώς και κάθε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός εισαγγελέας με την παραγγελία του ζητά να ερευνηθούν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών στις οποίες φέρεται να συμμετείχε και δήλωνε στο πόθεν έσχες του ο κ. Χειμάρας, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και μετά.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξακριβωθεί εάν υπάρχουν συμβάσεις κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος, με το Δημόσιο, ΟΤΑ και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Πηγή: Ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου οι πολιτικές κινήσεις Τσίπρα, Καρυστιανού και Σαμαρά

Η κινητικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα γύρω από πιθανές νέες πολιτικές

Μ. Βορίδης: «Όσες πιθανότητες έχει η ΝΔ να πάρει 80% άλλες τόσες πιθανότητες έχει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα»

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Μάκης Βορίδης τα σενάρια πολιτικής ανατροπής και

Κ. Μητσοτάκης: «Η ΝΔ σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα με ορίζοντα το 2027»

Σε κλίμα έντονης πολιτικής κινητοποίησης ολοκληρώθηκε το συνέδριο της ΝΔ, με τον