Χρηματιστήριο: Πωλητές στις τράπεζες – Πτώση στον τζίρο

2 λεπτά ανάγνωση
24 Απριλίου 2023

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Δευτέρας, πρώτη της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εν μέσω περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας, το Χρηματιστήριο της Αθήνας υποχώρησε στις 1.105 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,53%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.115,90 μονάδες (+0,41%) και κατώτερη τιμή στις 1.101,87 μονάδες (-0,85%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 51,65 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 14.432.467 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,53%.

Ανοδικά κινήθηκαν 39 μετοχές, 63 πτωτικά και 21 παρέμειναν σταθερές.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+1,16%), των Ασφαλειών (+0,55%) και των Τροφίμων (+0,47%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (-1,86%), των Τραπεζών (-1,63%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-1,56%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τρέχει» η χρηματοδότηση των εισηγμένων μέσω του Euronext Athens

Σε τροχιά για ρεκόρ πενταετίας αλλά και πιθανότατα 25ετίας κινείται η χρηματοδότηση

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής στις 2.374 μονάδες – Ξεχώρισαν ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ

Με περιορισμένες μεταβολές και διάθεση κατοχύρωσης κερδών κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΔΕΗ και τράπεζες εκτόξευσαν το Χρηματιστήριο κόντρα στην Ευρώπη

Με νέα ισχυρή άνοδο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών.