Απόψε η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές

2 λεπτά ανάγνωση
2 Μαΐου 2023

Σήμερα το βράδυ αναμένεται το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να προβεί στην ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Δηλαδή, οι Αρεοπαγίτες θα κρίνουν ποια από τα κόμματα, που έχουν καταθέσει αιτήσεις, έχουν απο την εκλογική νομοθεσία τις νόμιμες προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Ήδη, οι Αρεοπαγίτες του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, από τον πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησαν για τη νομιμότητα των σημάτων και τις επωνυμίες των κόμματων, έθεσαν εκτός των βουλευτικών εκλογών το κόμμα “Πατριωτική Ένωση” των Μπογδάνου Εμφιετζόγλου και το “Πατρίδα” της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Ακόμα τέθηκε εκτός εκλογών το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου “Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες” καθώς δεν κατέθεσε στην πλατφόρμα του Υπουργείο Εσωτερικών τα αναγκαία, προβλεπόμενα από την εκλογική νομοθεσία, έγγραφα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι βουλευτές, οι γκρίζες ζώνες και το νέο πολιτικό καταφύγιο

Υπάρχει μια κατηγορία πολιτικών που αυτή την περίοδο κοιμάται και ξυπνά με

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης Γραμματέας της ΝΔ

Με στόχο την ενίσχυση της κομματικής λειτουργίας και την καλύτερη προετοιμασία ενόψει

Το χειρότερο είδος από όλα τα φίδια, το φίδι δεκανίκι του φιδιού…

Πέρασαν τρεις μέρες, από την Δευτέρα το βράδυ, που είδα το επεισόδιο