Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας φτιάχνει εξαιρετική σούπα βελουτέ με πατάτα, μπέικον και πράσο. Δείτε τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής της.

Υλικά:

2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
3 πράσα τα λευκά μέρη
2 πατάτες μεγάλες
60γρ. βούτυρο
50γρ. ελαιόλαδο
100γρ. μπέικον
1 κιλό ζωμό λαχανικών
120γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
φρέσκο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
30γρ. πάνκο ή τριμμένη φρυγανιά
2-3 κλωνάρια σχοινόπρασο

Facebook Comments