Στο 2,6% ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο στη Γερμανία

2 λεπτά ανάγνωση
14 Μαρτίου 2025

Τον Φεβρουάριο, ο πληθωρισμός στη Γερμανία μειώθηκε στο 2,6%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας την Παρασκευή.

Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για σταθερό εναρμονισμένο πληθωρισμό στο 2,8% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ωστόσο τα αναθεωρημένα στοιχεία δείχνουν ελαφρά πτώση.

Παράλληλα, ο μηνιαίος πληθωρισμός διορθώθηκε προς τα κάτω, από 0,6% σε 0,5%. Η μείωση αυτή ενδέχεται να αντανακλά τη σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών σε βασικούς τομείς της οικονομίας. Παρότι οι πιέσεις στις τιμές παραμένουν, η τάση υποχώρησης του πληθωρισμού δημιουργεί αισιοδοξία για σταθεροποίηση της οικονομίας.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία παρακολουθεί στενά τον πληθωρισμό για να καθορίσει τη μελλοντική νομισματική πολιτική της. Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν αν η πτωτική τάση θα συνεχιστεί, ενισχύοντας την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: €97,5 εκατ. σε 135.550 δικαιούχους έως 9 Απριλίου

Σημαντικές πληρωμές ύψους 97,5 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από 6

Α. Δρυμιώτης: «Ο Κ. Τσιάρας ελέγχεται μόνο για €190»

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης τοποθετήθηκε δημόσια για την υπόθεση του Κώστα Τσιάρα, υπογραμμίζοντας

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η στρατηγική Μητσοτάκη και το στοίχημα της συνοχής στη ΝΔ

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.