BoE:  Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 4,5%

1 λεπτό ανάγνωση
20 Μαρτίου 2025

Η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 4,5%, όπως αναμενόταν, προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη μια μελλοντική μείωση.

Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 8-1 από την επιτροπή χάραξης πολιτικής της BoE, με ένα μόνο μέλος να υποστηρίζει μείωση κατά 25 μονάδες βάσης.

Η απόφαση αντανακλά την αυξημένη οικονομική αβεβαιότητα τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ψηφοφορία θα έληγε 7-2 υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων, γεγονός που υπογραμμίζει τη σύνεση της τράπεζας απέναντι στις προκλήσεις της οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Ράλι 6,58% με τζίρο-ρεκόρ και άλμα τραπεζών

Σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης κινήθηκε η Λεωφόρος Αθηνών.

ΔΕΗ: Νέα εποχή εξυπηρέτησης με τον πελάτη στο επίκεντρο

Επενδύοντας σε ένα ενιαίο μοντέλο που συνδυάζει ανθρώπινη επαφή, ψηφιακά εργαλεία και

“Σφάχτηκαν” on air Στραβελάκης – Κωνσταντοπούλου: «Εδώ δεν είναι Βουλή – Είμαι 40 χρόνια δημοσιογράφος, γιατί με στοχοποιείτε» – «Η εκπομπή είναι τσιφλίκι σας;»

Ένταση μεταξύ του δημοσιογράφου Νίκου Στραβελάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με την