Το ιδανικό κουρκούτι για έναν τέλειο τηγανητό μπακαλιάρο

Ο μπακαλιάρος με κουρκούτι είναι το απόλυτο παραδοσιακό έδεσμα της 25ης Μαρτίου, συνδυάζοντας γεύση και ιστορία. Η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για την Ελλάδα, καθώς τιμάται τόσο ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου όσο και η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Η κατανάλωση μπακαλιάρου με σκορδαλιά έχει τις ρίζες της στην περίοδο της νηστείας της Σαρακοστής. Επειδή το ψάρι ήταν δυσεύρετο στην ενδοχώρα, οι Έλληνες προτίμησαν τον παστό μπακαλιάρο, που ήταν εύκολα διαθέσιμος και οικονομικός. Το τραγανό κουρκούτι, που γίνεται με αλεύρι, μπύρα ή σόδα, δίνει στον μπακαλιάρο μια απολαυστική κρούστα.
Σήμερα, η παράδοση παραμένει ζωντανή, με οικογένειες και ταβέρνες να σερβίρουν αυτό το αγαπημένο πιάτο κάθε 25η Μαρτίου, συνοδευόμενο από σκορδαλιά, που προσθέτει έντονη γεύση και συμβολίζει τη δύναμη και την αντοχή των Ελλήνων.
Facebook Comments