Σε ιστορικής έντασης sell-off εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με βουτιά 5,75% στις 2.074,42 μονάδες, κοντά στο χαμηλό ημέρας. Το αρνητικό άνοιγμα (-1,57%) εξελίχθηκε σε ανεξέλεγκτη καθοδική κίνηση, καθώς οι πιέσεις κλιμακώνονταν διαρκώς.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι τράπεζες, με τον ΔΤΡ να υποχωρεί κατά 6,90%, διαγράφοντας τα κέρδη του 2026 και περνώντας σε αρνητικό έδαφος. Η Alpha Bank κατέγραψε πτώση 8,29%, η Eurobank -7,81%, η ΕΤΕ -6,67% και η Πειραιώς -6,18%, με τον τραπεζικό τζίρο να αγγίζει τα 332,5 εκατ. ευρώ, σχεδόν το μισό της συνολικής αξίας συναλλαγών.
Ο συνολικός τζίρος εκτινάχθηκε στα 679,6 εκατ. ευρώ, με σημαντικά πακέτα να αφορούν το 9,7% της ΕΥΔΑΠ, συνολικής αξίας άνω των 103 εκατ. ευρώ. Παρά τη μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα, η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε 6,88%.
Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν και οι τίτλοι υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον FTSE 25 στο -5,83% και τον FTSEM στο -5,05%. Στη δίνη των πωλήσεων βρέθηκαν οι ΕΛΧΑ (-12,38%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-8,51%), Aegean (-7,37%), αλλά και τα διυλιστήρια, με τη Motor Oil στο -6,62%.
Μόλις 7 μετοχές έκλεισαν ανοδικά έναντι 134 πτωτικών, αποτυπώνοντας το εύρος της αποεπένδυσης. Μέσα σε δύο ημέρες, ο ΓΔ έχει απώλειες 8,92%, διαγράφοντας πλήρως τα φετινά κέρδη και αλλάζοντας δραματικά το κλίμα στην αγορά.