Μετά την πρόταση της ΝΔ ότι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών θα εγκριθεί με πλειοψηφία 151 βουλευτών και όχι με 120, όπως ήταν το αίτημα της αντιπολίτευσης ο Νίκος Ανδρουλάκης προανήγγειλε την αποχώρησή του.
Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο υπουργός Μάκης Βορίδης έθεσε παρεμπίπτον ζήτημα, επικαλούμενος συνταγματικές διατάξεις και υποστηρίζοντας ότι για τη συγκρότηση εξεταστικής για τις μυστικές υπηρεσίες απαιτούνται 151 ψήφοι και όχι 120, όπως ανέφερε η αντιπολίτευση.
Η θέση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κακοποιεί τη Δημοκρατία για να διατηρήσει την εξουσία», εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «Νίξον της Ελλάδας».