Οι αμερικανικές αγορές κατάφεραν να κλείσουν με μικρές απώλειες παρά το γεγονός ότι λίγο πριν από το κλείσιμο της Wall Street υπήρξε ένα ισχυρό sell off. Ο S&P 500 έφτασε ελάχιστες μονάδες πάνω από τα χαμηλά του Αυγούστου και αντέδρασε ανοδικά.

Από την άλλη, το δολάριο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε ιδιαίτερα στενό εύρος τιμών και παρά το γεγονός ότι δείχνει να είναι αδύναμο, παραμένει πάνω από κρίσιμα επίπεδα στήριξης.

Δεδομένου ότι σήμερα αναμένουμε την ανακοίνωση για το επίπεδο απασχόλησης από την ADP αναμένονται αυξημένες διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος. Επιπλέον, η Janet Yellen έχει προγραμματισμένη ομιλία, την οποία οι traders θα παρακολουθήσουν με προσοχή. Θετικό κλίμα και στις ασιατικές αγορές με το Nikkei να ενισχύεται 2,5%, τον ASX 1,3% ενώ οριακά κέρδη 0,56% κατέγραψε ο κινεζικός Shanghai Comp.

  • Σύμφωνα με τον Weidmann, οι φόβοι για τον πληθωρισμού είναι υπερβολικοί και ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αναλύσει την πορεία των τιμών ενέργειας στο παρελθόν για να σταθμίσει τη νομισματική της πολιτική.
  • Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου αλλά και μερικά καλύτερα macro βοήθησαν στην άνοδο των commodity currencies.
  • Το πετρέλαιο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με αυξημένες διακυμάνσεις αλλά χωρίς κατεύθυνση.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 1.875 Υψηλό: 1.889 Χαμηλό: 1.860 Κλείσιμο: 1.874

30 09 15 spx

Ο αμερικανικός δείκτης μετά από την προσπάθεια για νέα πτώση κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, κατάφερε να κλείσει με μικρές απώλειες. Η δοκιμασία των χαμηλών Αυγούστου μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι επιβεβαιωμένη και μένει να δούμε αν ο αμερικανικός δείκτης μπορεί να κινηθεί προς τις 2.005 και τις 2.015 μονάδες. Θεωρούμε ότι intraday θέσεις long έχουν μικρό ρίσκο και ιδανικό R/R Ratio ενών ROC, Vol. υποστηρίζουν υψηλότερα επίπεδα. Μια βραχυπρόθεσμη πλάγια τάση θα μπορούσε να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.882                   2.000
1.875                   2.008
1.864                   2.015
1.857                   2.023

Facebook Comments