Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να κλείσει η συζήτηση για τις αλλαγές στο νόμο Κατσέλη, καθώς οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης – δανειστών αυτής της εβδομάδας δεν κατέληξαν σε συμφωνία επί του ζητήματος.

Το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η τελευταία συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτου, με τους επικεφαλής των θεσμών και σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι το θέμα του νόμου Κατσέλη.

Σύμπληρωσε, δε, ότι υπήρξε πρόοδος σε 1-2 ζητήματα (όπως για παράδειγμα να είναι πιο μεγάλο το κόστος αν μπεις στη ρύθμιση χωρίς να το δικαιούσαι), αλλά διαπιστώθηκε μεγάλη απόσταση για το όριο προστασίας και τα εισοδηματικά κριτήρια.

 

Παράλληλα, ο ίδιος παράγοντας παραδέχτηκε ότι και στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση πρέπει να υπάρξει περαιτέρωδιαβούλευση με τους δανειστές.

Από την άλλη πλευρά, στέλεχος του οικονομικού επιτελείου υποστήριξε πώς οι θεσμοί είναι ευχαριστημένοι με τον τρόπο οργάνωσης των επαφών κατά τις τελευταίες ημέρες, αλλά και την πρόσβαση των τεχνικών κλιμακίων στα υπουργεία.

Facebook Comments