Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν στο κόκκινο παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Wall Street η οποία είδε και τους τρεις βασικούς δείκτες να σημειώνουν απώλειες μεγαλύτερες από 1,0% και με τον S&P 500 να περνάει και πάλι σε αρνητικό έδαφος για το 2015. Οι πιέσεις στα εμπορεύματα ήταν και πάλι από τους βασικούς λόγους επιδείνωσης του επενδυτικού συναισθήματος.

Στην Κίνα παραμένουν οι επιφυλάξεις των επενδυτών σχετικά με το αν η κυβέρνηση μπορεί να αναβιώσει και πάλι την οικονομική ανάπτυξη. Πιέσεις 2,2% για τον Hang Seng και 0,5% για τον ιαπωνικό Nikkei. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αγορές εμφανίζουν ιδιαίτερα πιεσμένη συμπεριφορά και αναμένουμε μια «εκτίναξη» προκειμένου να εκτονωθούν οι πιέσεις. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα «ξεφορτώματος» και εκτόξευσης πραγματοποίησε χθες ο χρυσός.

  • Σύμφωνα με τον Haldane της ΒΟΕ, η πτώση του πληθωρισμού οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες και η αύξηση επιτοκίων εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι.
  • Το δολάριο πραγματοποιεί διόρθωση από κρίσιμα επίπεδα αντίστασης και αυτό θα μπορούσε να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.
  • Το πετρέλαιο εξακολουθεί να δέχεται αφόρητες πιέσεις με αποτέλεσμα να προσεγγίζει και πάλι τα $40.
  • Ο Fischer της Fed, τόνισε ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία για τον Οκτώβριο δείχνουν ότι μια αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο είναι απαραίτητη.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.085 Υψηλό: 1.089 Χαμηλό: 1,074 Κλείσιμο: 1.084

13 11 15 gold

Το πολύτιμο μέταλλο έχει καταγράψει 13 πτωτικές συνεδριάσεις σε σύνολο 15 και χθες λίγο μετά το άνοιγμα της Wall Street πραγματοποίησε μια σπασμωδική κίνηση κάτω από τα χαμηλά του Ιουλίου που αποτελούν και χαμηλά από το 2009 για να αντιστρέψει στη συνέχεια την κίνηση. Η κίνηση αυτή είναι χαρακτηριστική μιας «αποσυμπίεσης» που έχει σαν στόχο να βγάλει εκτός αγοράς όλους όσους βρίσκονται στα επίπεδα πέριξ των χαμηλών. Με βάση τη χθεσινή κίνηση και μια γενικότερη ανάγνωση στο intermarket προφίλ της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και με τις ενδείξεις του ROC κυρίως και του Vol. (εν αναμονή) θεωρούμε ότι οι πιέσεις ολοκληρώθηκαν μεσοπρόθεσμα. Παρόλα αυτά, δεν αναμένουμε κάποια εκκωφαντική άνοδο.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.079                   1.088
1.067                   1.096
1.055                   1.105
1.046                   1.116

Facebook Comments