Τουρκία: Δημιουργείται υπουργείο για το μεταναστευτικό

2 λεπτά ανάγνωση
13 Νοεμβρίου 2015

Νέο υπουργείο που θα ασχολείται με ζητήματα μετανάστευσης θα συσταθεί στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι τις προετοιμασίες κάνει το τουρκικό υπουργείο Ανάπτυξης, με δεδομένο το γεγονός ότι οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Τουρκία από τη Συρία έχουν υπερβεί τα δύο εκατομμύρια.

Το νέo υπουργείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα σχεδιάζει την πολιτική και τη στρατηγική σχετικά με το ζήτημα των προσφύγων και θα συντονίζει τα θέματα που αφορούν την έλευση και τη διαμονή των προσφύγων.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι στο νέο υπουργείο θα υπαχθούν η διεύθυνση μετανάστευσης που συστάθηκε το 2013 στο υπουργείο Εσωτερικών και η υπηρεσία Καταστροφών και Άμεσης Επέμβασης που υπάγεται στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Ταυτοποιήθηκαν οι τρεις δράστες – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε, σήμερα, έξω από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Το παιχνίδι στο Αιγαίο αλλάζει

Η συζήτηση για την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας στο Αιγαίο επανέρχεται δυναμικά

Νέα άνοδος του πληθωρισμού στην Τουρκία – Στο 31,5%

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία κατέγραψε νέα επιτάχυνση τον Φεβρουάριο, εντείνοντας την πίεση