Με τους 153 ψήφους των βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων στην Ολομέλεια της Βουλής που «ανοίγει το δρόμο» για την υποδόση του 1 δισεκ. ευρώ. 138 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ 9 βουλευτές δήλωσαν «απών».

Στη δήλωσή του ότι η κυβέρνηση «υπέγραψε με πόνο ψυχής» την σύμβαση για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων επέμεινε και σήμερα Τρίτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στα ΜΜΕ.

O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι ζητά την προστασία όλων ανεξαιρέτως των επιχειρηματικών δανείων, και δεν κάνει καμία ταξική αναφορά στους δανειολήπτες που πρέπει να προστατευτούν.

Εκατοντάδες ΑΦΜ, με καταθέσεις από 1 εκατ. ευρώ έως 12 εκατ. ευρώ, έχουν ταυτοποιήσει οι εισαγγελικές αρχές όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις με τις οποίες δίνεται μέρος των κόκκινων δανείων σε distress funds, και δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν κάτι στο οποίο η χώρα έφτασε λόγω των λάθος χειρισμών της κυβέρνησης.

«Το Φεβρουάριο θα δώσετε και στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια στα κοράκια. Δεν θα έχετε πού να κρυφτείτε» δήλωσε στην κυβέρνηση ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Βαφτίζετε χρυσό τις λύσεις του παρελθόντος. Βρεγμένες από τα δάκρια Σπίρτζη οι συμβάσεις που υπογράφετε. Υπογράφετε χωρίς να διορθώνετε ούτε λέξη. Η εμπειρία είναι καλό σχολείο αλλά έχει ακριβά δίδακτρα και τα δίδακτρα τα πληρώνει η ελληνική κοινωνία» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Την παραίτηση της κυβέρνησης και τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κάνοντας λόγο για «πράξη ευθύνης».

Facebook Comments