«Έτοιμος να τραβήξει το σκοινί με την Ε.Ε.» ο Κάμερον

3 λεπτά ανάγνωση
21 Ιανουαρίου 2016

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον είναι έτοιμος να «τραβήξει το σκοινί», ακόμη και να αποχωρήσει από τις συζητήσεις για την αναμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν το αποτέλεσμά τους δεν τον ικανοποιεί, σύμφωνα με πηγές του βρετανικού δικτύου Sky News.

Ο κ. Κάμερον, μιλώντας το απόγευμα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, τόνισε ότι εάν ο μόνος δρόμος για την Ε.Ε. είναι εκείνος της μεγαλύτερης ομοσπονδιοποίησης, τότε αυτός ο οργανισμός δεν ταιριάζει στη Μεγάλη Βρετανία.
Κάλεσε ωστόσο τις ίδιες τις βρετανικές επιχειρήσεις να κάνουν γνωστά τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής της χώρας στην Ένωση, πριν το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Μ. Βρετανίας στο μπλοκ των 28 χωρών, το οποίο θα διεξαχθεί όχι αργότερα από τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι μέχρι τον Φεβρουάριο θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου επάνω σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων της δομής της Ε.Ε..

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.