Το Grexit είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει, δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Στη βιντεοσκοπημένη συνέντευξή του με τον αρθρογράφο της εφημερίδας, Μάρτιν Γουλφ, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «αργά ή γρήγορα» θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές και η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

«Από την έναρξη της κρίσης, το 2009, έχουμε πραγματοποιήσει τα δύο τρίτα των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας. «Απομένει το ασφαλιστικό, το οποίο είναι και το πιό δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας θα έχουμε συμφωνία…»

Σε ο,τι αφορά την προσφυγική κρίση, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κι όπως φαίνεται από τις αναλύσεις που έχουμε παρουσιάσει στο εξωτερικό, «τα οφέλη καρπούνται οι χώρες που φιλοξενού τελικώς τους πρόσφυγες και το κόστος καλούνται να το πληρώσουν οι χώρες διέλευσης».

«Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε βοήθεια» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε ότι δεν αισθάνεται πώς οι εταίροι μας έχουν εγκαταλείψει. «Θα μας βοηθήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Η τελευταία ερώτηση του Μ. Γουλφ αφορούσε την περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. «Είναι αδύνατο να συμβεί πλέον;» ρώτησε ο αρθρογράφος των FT.

«Ναι» απάντησε ο κ. Στουρνάρας. «Το  Grexit είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει…»

Facebook Comments