Σαουδική Αραβία και Ρωσία «παγώνουν» την παραγωγή πετρελαίου

2 λεπτά ανάγνωση
16 Φεβρουαρίου 2016

Σε συμφωνία να «παγώσουν» την παραγωγή πετρελαίου τους στα επίπεδα του Ιανουαρίου ήλθαν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι υπουργοί ενέργειας των δύο μεγαλύτερων παραγωγών αργού στον κόσμο συναντήθηκαν νωρίτερα στη Ντόχα ώστε να εξετάσουν συντονισμένες κινήσεις με στόχο να υποστηρίξουν την τιμή του βαρελιού, η οποία έχει υποχωρήσει κατά περισσότερο από 70% τους τελευταίους 20 μήνες, λόγω κρίσης υπερπροσφοράς στην παγκόσμια αγορά.

Η τιμή του πετρελαίου κινούνταν ανοδικά από το πρωί, εν αναμονή της συνάντησης στη Ντόχα, όμως τα κέρδη περιορίστηκαν αισθητά μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, σε μία ένδειξη ότι οι επενδυτές ήλπιζαν για μείωση της παραγωγής, κι όχι απλό «πάγωμα».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Προβλέπει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας 1,8%, πληθωρισμό 3,5% το 2026 και σημαντική μείωση της ανεργίας

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 1,8% το 2026 και 1,7% το

Στο 2% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2026 λόγω πληθωρισμού και ενέργειας – Reuters

Σε αναθεώρηση προς τα κάτω της πρόβλεψης για την ανάπτυξη το 2026
Εκτακτες ειδησεις Ελλαδα

Χρυσός: Ήπια άνοδος στα $4.767

Ανοδική αντίδραση κατέγραψε ο χρυσός, μετά από δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών.