Ολάντ: Αναγκαία η συνεργασία με την Τουρκία

4 λεπτά ανάγνωση
7 Μαρτίου 2016

H Γαλλία υποστηρίζει ένα σχέδιο που βασίζεται στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, στη συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία και στην αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία στις Βρυξέλλες.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία της Τουρκίας με την ΕΕ, ο Φρ. Ολάντ τόνισε ότι πρέπει να είναι «ειλικρινής και αποτελεσματική». Όπως είπε, θα ζητηθεί η δέσμευση της Τουρκίας να καταπολεμήσει τους διακινητές, να δεχτεί την επανεισδοχή των οικονομικών μεταναστών που ήρθαν στην Ευρώπη από το έδαφός της, ενώ παράλληλα η Ευρώπη εξετάζει ένα πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων απευθείας από την Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων στο Αιγαίο, ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι αναμένονται αποτελέσματα από τη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο Φρ. Ολάντ είπε ότι θα της παρασχεθεί βοήθεια, καθώς βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και είναι η πρώτη χώρα εισόδου για τους πρόσφυγες. Παραδέχτηκε ότι σήμερα ο Δρόμος των Δυτικών Βαλκανίων είναι κλειστός και, όπως είπε ,η Ελλάδα θα δεχτεί σημαντικό αριθμό προσφύγων που συνεχίζουν να έρχονται- και γι αυτό πρέπει να βοηθηθεί. Όπως είπε ο Γάλλος Πρόεδρος, η λύση είναι να μειωθούν οι ροές των προσφύγων και γι’ αυτό χρειάζεται η συνεργασία με την Τουρκία.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν τρέφω αυταπάτες, το μείζον ζήτημα με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»

Σαφή μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ’όλης συνέντευξης