Θετικό ξεκίνημα για τις διεθνείς αγορές, καθώς τα καλύτερα των εκτιμήσεων NFPs την Παρασκευή, έδωσαν το έναυσμα για μια επιθετικά ανοδική συνεδρίαση…

Θετικό ξεκίνημα για τις διεθνείς αγορές, καθώς τα καλύτερα των εκτιμήσεων NFPs την Παρασκευή, έδωσαν το έναυσμα για μια επιθετικά ανοδική συνεδρίαση στη Wall Street. Τι και αν η ανεργία σημείωσε άνοδο, οι αγορές έχουν τον τρόπο να εστιάζουν εκεί που θέλουν. Το πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται πτωτικά καθώς το Ιράν δήλωσε ότι θα ακολουθήσει επιθετική πολιτική προκειμένου να κερδίσει και πάλι μερίδιο αγοράς στην παγκόσμια οικονομία. Με το πετρέλαιο να αποκλίνει και πάλι αρνητικά, η Wall Street αναμένεται να χάσει το βηματισμό της και πάλι. Σίγουρα όμως θα χρειαστεί να υπάρξει και η κατάλληλη αφορμή. Το JPY ενισχύεται και αυτό δείχνει ότι υπάρχει έντονη διάθεση αποστροφής στο ρίσκο. Την τρέχουσα εβδομάδα μένει να δούμε αν θα υπάρξει το πολυπόθητο γεγονός που θα γκρεμίσει και πάλι τη Wall Street.

  • Νέα σχόλια από μέλος της Fed, ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα έχει τα εργαλεία να προσθέσει μεγαλύτερη ρευστότητα στις αγορές.
  • JPY και πετρέλαιο ενισχύουν το αρνητικό συναίσθημα στις αγορές.
  • Τα στοιχεία από τη Fed δείχνουν μαζικές αγορές στο διάστημα των τελευταίων 3 εβδομάδων.
  • Τεράστιο είναι και το short covering καθώς τα hedge funds έχουν βρεθεί και πάλι με net long θέσεις.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 2.052 Υψηλό: 2.066 Χαμηλό: 2.035 Κλείσιμο: 2.064

04 05 16 spx

Ο αμερικανικός δείκτης πραγματοποίησε μια θεαματική ανοδική αντιστροφή, με αποτέλεσμα να κλείσει σε νέα υψηλά τεσσάρων μηνών και να μειώσει ακόμα περισσότερο την απόσταση από την κορυφή. Η τεχνική συμπεριφορά μοιάζει πολύ με τη συμπεριφορά πριν από την πτώση του 2000 και το 2007, αλλά η Fed επιμένει να αγοράζει μαζικά. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. έχουν δώσει ήδη σήμα πώλησης αλλά αυτό είναι άκυρο εφόσον δε μπορεί να επιβεβαιωθεί από την αγορά. Τα περισσότερα σήματα που λαμβάνουμε αυτή την ώρα είναι μικτά και ως εκ τούτου, αν υπάρξει νέο υψηλό θα πρέπει να ακολουθήσει long θέσεις, αν υπάρξει νέα ισχυρή πτώση τότε θα έχουμε ισχυρά σήματα short. Για την ώρα περιμένουμε το JPY και το πετρέλαιο να συμπαρασύρουν την αγορά. Μόνο κλείσιμο κάτω από τις 2.035 μονάδες αντιστρέφει τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

2.049                   2.080
2.035                   2.095
2.025                   2.110
2.005                   2.120

Facebook Comments