Citigroup: Οι Ευρωπαίοι ίσως αφήσουν προσωρινά εκτός το ΔΝΤ

2 λεπτά ανάγνωση
5 Απριλίου 2016

«Οι Ευρωπαίοι θα προχωρήσουν σε συμφωνία με την Αθήνα για την πρώτη αξιολόγηση αφήνοντας προσωρινά εκτός το ΔΝΤ εάν χρειαστεί» εκτιμά από την πλευρά η Citigroup.

Σε έκθεσή του, ο αμερικανικός οίκος αναφέρει ότι η διαρροή των διαλόγων Τόμσεν – Βελκουλέσκου μπορεί να μην προσθέτει κάτι νέο αναφορικά με τις προθέσεις του Ταμείου, συμβάλει ωστόσο σαφέστατα στην επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Αθηνάς και Ταμείου.

Η εκτίμηση της αμερικανικής τράπεζας έρχεται εν μέσω της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, με δεδομένο ότι το ΔΝΤ ζητά ελάφρυνση του δημόσιου χρέους και τρέφει μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσον είναι επιτεύξιμος ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Στη φερόμενη συνομιλία Τόμσεν – Βελκουλέσκου που δημοσίευσε ο ιστότοπος WikiLeaks, οι δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ εκτιμούν ότι ο στόχος πρέπει να μειωθεί ιδανικά στο 1,5%, ή εναλλακτικά στο 2,5%.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Η «ωρολογιακή βόμβα» του αμερικανικού χρέους

Σε τροχιά έντονης διόγκωσης βρίσκεται το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ.