Επανέκαμψαν την Παρασκευή οι τιμές πετρελαίου, με το Μπρεντ να επανέρχεται πάνω από τα $40 το βαρέλι, καθώς η αγορά εκτιμά τη μείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ, ενόψει και της συνάντησης πετρελαιοπαραγωγών κρατών αυτό το μήνα για να συζητήσουν η εισήγηση για πάγωμα της παραγωγής.

Η αμερικανική παραγωγή μειώθηκε για 10η φορά σε 11 εβδομάδες, στα 9,0 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Απριλίου και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία του Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ.

Μείωση παρουσίασαν επίσης τα αποθέματα αργού στη μεγαλύτερη σε κατανάλωση πετρελαίου χώρα στον κόσμο, υποδεικνύοντας αύξηση της ζήτησης.

Γύρω στις 06.20, ώρα Κύπρου, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate, παράδοσης Μαΐου, σημείωνε αύξηση 76 σεντ ή 2,04%, σε $38,02, ενώ το Μπρεντ, συμβόλαια Ιουνίου, ενισχυόταν κατά 62 σεντ, ή 1,57%, στα $40,05.

Η προσοχή είναι πλέον στραμμένη στη συνάντηση, στις 17 Απριλίου στην Ντόχα του Κατάρ, των πετρελαιοπαραγωγών κρατών με επικεφαλής τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία όπου θα συζητηθούν μέτρα για σταθεροποίηση των τιμών, συμπεριλαμβανομένου παγώματος της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2016. 

Facebook Comments