Το πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται ανοδικά και γενικά όλα τα στοιχεία αυτή την ώρα, δείχνουν ότι τίποτα δε μπορεί να ανακόψει την ανοδική πορεία των…

Ισχυρά κέρδη για τις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές έλαβαν τη σκυτάλη από τη Wall Street, η οποία έκλεισε σε υψηλά έτους με τον τραπεζικό κλάδο να στηρίζει το επενδυτικό συναίσθημα. Η JP Morgan ανακοίνωση αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων με αποτέλεσμα να επικρατήσει αγοραστικός πανικός. Στα θετικά των αγορών τα μακροοικονομικά στοιχεία της Κίνας τα οποία συνεχίζουν να δείχνουν βελτίωση ενώ και η PBoC συνεχίζει να προσθέτει ρευστότητα στο σύστημα. Η υποτίμηση του γουάν σήμερα τα ξημερώματα, δεν είχε κανέναν απολύτως αντίκτυπο στους επενδυτές. Το πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται ανοδικά και γενικά όλα τα στοιχεία αυτή την ώρα, δείχνουν ότι τίποτα δε μπορεί να ανακόψει την ανοδική πορεία των αγορών. Μέχρι το τέλος των εταιρικών ανακοινώσεων, αυτό είναι αρκετά πιθανό.

  • Συνεχίζεται η αποδυνάμωση του JPY και αυτό προσθέτει «καύσιμα» στις αγορές.
  • Το πετρέλαιο έχει περάσει πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών, μετά από ένα πολύμηνο σερί κάτω από αυτόν.
  • Οι κεντρικές τράπεζες εξακολουθούν να στηρίζουν την παγκόσμια οικονομία.
  • Μεγάλες αγορές από τη Fed κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 2.055 Υψηλό: 2.076 Χαμηλό: 2.053 Κλείσιμο: 2.075

14 04 16 spx

 

 

 

 

 

 

Ο αμερικανικός δείκτης συνέχισε να κινείται ανοδικά και με το χθεσινό κλείσιμο κατέγραψε υψηλά για το 2016. Η περιοχή 2.075-2.100 αποτελεί περιοχή πωλήσεων για τον αμερικανικό δείκτη και θα συνεχίσουμε την αναζήτηση των καταλληλότερων επιπέδων προκειμένου να προχωρήσουμε σε νέες θέσεις. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται σε επίπεδα σύγκλισης και αυτό δεν είναι καλό ενώ ο ROC έχει περάσει ήδη σε αρνητικό επίπεδο. Αρνητικές ενδείξεις έχουμε και από τα flows αλλά και σειρά άλλων τεχνικών δεικτών. Ωστόσο, όπως εξηγούμε και στο Morning Briefing, η Fed έχει αναλάβει ενεργό ρόλο αποτρέποντας οποιαδήποτε πτώση. Για την ώρα, η αγορά δεν επιβεβαιώνει καμία πιθανότητα πτώσης. Επιπλέον, η ανοδική τάση δε μπορεί να ανατραπεί βραχυπρόθεσμα όσο παραμένει πάνω από τις 2.025 μονάδες.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

2.070                   2.075
2.055                   2.090
2.045                   2.105
2.030                   2.120

Facebook Comments