Η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης υποχώρησε κατακόρυφα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο, σε μια ένδειξη ότι η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης πιθανότατα θα παραμείνει ήπια παρά μια σταθερή αρχή του έτους.

Η οικονομία της ευρωζώνης ανέκαμψε στο α΄ τρίμηνο του έτους, και αναπτύχθηκε με τον διπλάσιο ρυθμό έναντι του τελευταίου τριμήνου του 2015. Αλλά η απροσδόκητη πτώση της παραγωγής τον Μάρτιο υποδηλώνει ότι έχασε momentum καθώς έκλεινε το τρίμηνο.

Η στατιστική υπηρεσία της ευρωζώνης ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,8% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, και διαμορφώθηκε 0,2% χαμηλότερα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2015.

Πρόκειται για πολύ πιο ασθενή επίδοση από αυτή που αναμενόταν, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα της The Wall Street Journal να αναμένουν ότι η παραγωγή θα παραμείνει αμετάβλητη.

Επίσης, η Eurostat περιέκοψε επίσης τις εκτιμήσεις για την παραγωγή τον Φεβρουάριο και τώρα αναμένει ότι μειώθηκε κατά 1,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο, έχοντας προηγουμένως καταγράψει πτώση 0,8%.

Facebook Comments