Οι αγορές εμφανίζουν σημαντικές ενδείξεις αδυναμίας και μπορεί η Wall Street να έκλεισε τελικά με οριακά κέρδη, αλλά οι άλλες μεγάλες αγορές αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο Nikkei σήμερα έκλεισε με έντονες απώλειες 2,3% και αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενα πτωτική συνεδρίαση με το δείκτη να κινείται προς μια νέα προσπάθεια για χαμηλότερα επίπεδα. Οι επενδυτές έχουν δυο κρίσιμες συνεδριάσεις μπροστά τους καθώς σήμερα έχουμε την απόφαση της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική, τη συνέντευξη Τύπου του Mario Draghi και τη σύνοδο του ΟΠΕΚ. Αύριο, αναμένουμε την ανακοίνωση των NFPs, όπου θα υπάρξουν ιδιαίτερα αυξημένες διακυμάνσεις.

  • Σημαντική παρατήρηση από τον Sato της BoJ, ο οποίος τόνισε ότι ο στόχος για πληθωρισμό 2,0% είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, τουλάχιστον όχι μόνο μέσω της νομισματικής πολιτικής.
  • Οι αμφιβολίες που εξέφρασε ο Sato, οδήγησαν και σε νέο αγοραστικό ενδιαφέρον για το JPY, μειώνοντας τη διάθεση ανάληψης ρίσκου.
  • Πιέσεις δέχθηκε και το πετρέλαιο καθώς δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια σημαντική πρόοδος στη σημερινή συνεδρίαση του ΟΠΕΚ.
  • Τα εργατικά συνδικάτα της Γαλλίας, αποφάσισαν απεργία και στους 19 πυρηνικούς σταθμούς της χώρας.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 2.093 Υψηλό: 2.098 Χαμηλό: 2.083 Κλείσιμο: 2.096

02 06 16 spx

Ο αμερικανικός δείκτης συνεχίζει να παραμένει σε επίπεδα ιστορικών υψηλών και προκαλεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι καμία είδηση δε μπορεί να προκαλέσει απώλειες. Η συμπεριφορά των επενδυτών δε δίνει σημαντικές πληροφορίες αφού η κίνηση του S&P 500 έχει δημιουργήσει αναταραχή και αυτό οδηγεί σε αδρανοποίηση των επενδυτών. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν σε επίπεδο «κόκκινου» συναγερμού αλλά για την ώρα δεν υπάρχει καμία ακριβώς συμπεριφορά που θα μπορούσε να δώσει το προβάδισμα είτε στους αγοραστές είτε και στους πωλητές. Εξακολουθούμε να θεωρούμε τη συμπεριφορά του S&P 500 εκτός κανονικότητας και αναμένουμε δύσκολες συνεδριάσεις εντός του καλοκαιριού.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

2.090                   2.105
2.083                   2.114
2.074                   2.123
2.065                   2.130

Facebook Comments