Τουσκ: «Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό»

2 λεπτά ανάγνωση
24 Ιουνίου 2016

«Είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό το αρνητικό σενάριο» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, από τις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Αν και έκανε λόγο για σοβαρή και δραματική στιγμή, τόνισε ότι δεν είναι ώρα για υστερικές αντιδράσεις και υπογράμμισε πως οι 27 χώρες – μέλη της Ε.Ε. είναι αποφασισμένες να διατηρήσουν την ενότητά τους.

«Θα θέλαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στο χθεσινό δημοψήφισμα. Έχω επίγνωση του πόσο σοβαρή, ακόμα και δραματική, είναι αυτή η στιγμή από πολιτικής σκοπιάς. Δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψει κανείς όλες τις πολιτικές επιπτώσεις αυτού του γεγονότος, ιδιαίτερα για το Ηνωμένο Βασίλειο» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τουσκ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστρέφει η Βρετανία στην «αγκαλιά» της ΕΕ;

Η απρόβλεπτη φύση του Ντόναλντ Τραμπ οδηγεί τη Βρετανία προς την σταθερά

Ευρώπη: Ο φόβος ύφεσης επιστρέφει – Τί σημαίνει για την Ελλάδα

Ο φόβος της ύφεσης επανέρχεται δυναμικά στην Ευρώπη.

S&P: Ενεργειακό σοκ φέρνει πληθωρισμό 5% – Κίνδυνος ύφεσης στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο η Ελλάδα

Η ενεργειακή κρίση από τη Μέση Ανατολή ανατρέπει την ανάκαμψη της Ευρώπης,